3 VEELGEMAAKTE FOUTEN BIJ HET AFVALLEN

Er zijn zoveel verschillende diëten, voedingsboeken, hypes en hulpmiddelen op de markt die je beloven dat je op korte tijd veel kilo's kan vermageren. Hierdoor zien heel veel mensen door het bos de bomen niet meer. Hieronder vindt je drie veelgemaakte fouten die ik vaak zie als mensen willen vermageren.

1. EEN STRENG DIEET VOLGEN

Strenge diëten lijken op korte termijn effectief, maar op lange termijn helpen ze niet om langdurig gewicht te verliezen. Als het dieet voorbij is of je stopt ermee omdat je het niet kan volhouden, kom je vaak alle verloren kilo’s (of meer) weer bij. Helaas een quick fix bestaat niet!

  Creëer een gezond voedingspatroon bestaande uit gezonde vetten, veel groenten & fruit, de juiste koolhydraten en voldoende eiwitten. Kies voor voeding waarmee jij jouw doelen kan behalen (en behouden), genieten van gezonde voeding en je goed in je vel voelen. Hierbij kan een goede diëtist je zeker helpen!

  2. TE WEINIG ETEN

  Ik kom heel vaak tegen dat personen die willen afvallen, veel te weinig eten. Vooral tijdens de hoofdmaaltijden proberen sommigen zo weinig mogelijk te eten en zijn ze bijvoorbeeld geneigd om te beginnen met het beperken van de hoeveelheid boterhammen. Het gevolg hiervan is dat je tussen de maaltijden door veel meer honger krijgt en dan is de verleiding naar lekkere en vaak minder voedzame zaken heel groot! Vooral aan het einde van de middag of in de avond gaat je lichaam aangeven dat het écht nog voedingsstoffen nodig heeft, wat dan weer kan leiden tot eetbuien. Mijn tip is dus om vooral voldoende te eten bij de hoofdmaaltijden, van honger lijden wordt trouwens niemand gelukkig.

  3. ENKEL NOG GEZONDE VOEDINGSMIDDELEN WILLEN ETEN

  Ook dit werkt weer enkel op korte termijn. Gun jezelf twee genietmomentjes per week, hierdoor wordt jouw gezonde leefstijl ook op lange termijn haalbaar. Stel je eet doodgraag chocolade en je verbiedt jezelf om chocolade te eten. De kans is groot dat je er nog meer naar verlangt. Hoogstwaarschijnlijk de keer dat je niet kan weerstaan, krijg je een eetbui waarbij je heel de reep zal opeten.

  Door jezelf je favoriete eten helemaal te ontzeggen, maak je het jezelf dus onnodig moeilijk. Eet gewoon af en toe een stukje chocolade, als je er echt zin in hebt. Eén voedingsmiddel gaat niet bepalen of je gezond bent of niet. Probeer je na het eten van iets ongezonds ook niet schuldig te voelen! Het is juist nodig om dit af en toe te doen. 

   

  Ik hoop dat deze tips waardevol voor je waren. Bij vragen, mag je me altijd een berichtje sturen!

   

  Liefs,

   

  Amber